У Саксонії постраждали 6 осіб у сутичках на мітингу після вбивства німця

11:00, 28.08.2018
У Саксонії постраждали 6 осіб у сутичках на мітингу після вбивства німця

Мітинг у Хемніці переріс у сутички (фото: DW)

У німцькому місті Хемніц у Саксонії ввечері 27 серпня відбулися сутички праворадикалів та їх опонентів, під час яких постраждали 6 осіб. Масові акції почалися в місті після вбивства у ніч на 26 серпня 35-річного німця.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

В акціях протесту взяли участь кілька тисяча людей. Представники обох таборів - як праворадикалів, так і їхніх противників, - кидали фаєри та інші предмети. Внаслідок цього дві людини зазнали поранень.

За даними поліції Саксонії, ще четверо членів правого руху Pro Chemnitz ("За Хемніц") зазнали нападу і були травмовані, коли залишали демонстрацію. Двох із них знадобилося доправляти до лікарні.

Демонстрації через події у Хемніціпройшли також у Дюссельдорфі, де на вулиці вийшли близько 150 представників правого руху та 250 їхніх противників.

Причиною сутичок стало вбивство 35-річного німця. Трагедія сталася під час бійки на місцевому святі, в якій, за даними поліції, брали участь близько десяти представників різних національностей. Наступного дня на демонстрацію в місті вийшло близько 800 осіб, деякі з яких нападали на іноземців. В уряді ФРН різко засудили такі напади праворадикалів.

Пізніше суд видав два ордери на арешт 22-річного іракця та 23-річного сирійця, які брали участь у бійці.

Нагадаємо, глава МВС Німеччини Хорст Зеєхофер подав у відставку через конфлікт ХСС та ХДС iз питання врегулювання міграційної кризи.