Дональд Трамп підписав оборонний бюджет з 250 мільйонами доларів на безпеку України

08:34, 14.08.2018
Дональд Трамп підписав оборонний бюджет з 250 мільйонами доларів на безпеку України

Трамп підписав оборонний бюджет на 2019 рік (фото: Twitter)

Президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет на 2019 рік, церемонія пройшла на військовій базі Форт-Драм, штат Нью-Йорк.
 
Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".
 
Раніше проект оборонного бюджету на 2019 фінансовий рік у розмірі 717 мільярдів доларів підтримав сенат США.
 
За даними американської преси, проект бюджету включає в себе кошти на протидію впливу Росії, в ньому також передбачене припинення поставок винищувачів-бомбардувальників F-35 Туреччині аж до того моменту, поки Пентагон не доповість про закупівлі Анкарою російських ЗРС С-400.
 
Заходи щодо Росії передбачають постановку на озброєння США нових типів ядерних зарядів малої потужності, фінансування американської військової присутності в Східній Європі, а також допомогу Вашингтона своїм союзникам у зниженні їх залежності від Росії.
 
Також проект закону забороняє адміністрації США і її підрядникам вести справи з китайськими компаніями ZTE Corporation і Huawei Technologies, які, на думку авторів документа, є загрозою національній безпеці США.
 
Також в оборонному бюджету США на 2019 рік передбачили 250 мільйонів доларів для надання допомоги Україні в сфері безпеки, в тому числі 50 мільйонів доларів мають бути спрямовані на летальні види озброєнь.
 
У документ включили основні положення проекту "Закону про співпрацю з Україною з питань кібербезпеки", який передбачає допомогу Україні у посиленні захисту від кібератак, забезпеченні безпеки комп'ютерних мереж органів держвлади, зменшенні залежності від російських інформаційних і комунікаційних технологій та ін.
 
Нагадаємо, раніше Конгрес США схвалив виділення 250 мільйонів доларів на військову допомогу Україні. Окрім того, Пентагон продовжить поставляти протитанкові ракетні комплекси Javelin Україні.