Російський сенатор Пушков звинуватив Ірину Геращенко у неіснуючому зриві перемовин у Мінську

12:45, 26.07.2018
Російський сенатор Пушков звинуватив Ірину Геращенко у неіснуючому зриві перемовин у Мінську

Українські перемовники Ірина Геращенко та Євген Марчук у Мінську 25 липня (фото: Iryna Gerashchenko / Facebook)

Російський сенатор Олексій Пушков звинуватив Ірину Геращенко у зриві перемовин у Мінську через те, що вона не йде на поступки кремлівських можновладців.

Він назвав поведінку заступниці голови Верховної Ради, представниці України в міжнародних організація Ірину Геращенко неадекватною.

"Повідомляють, що віце-спікер Ради Ірина Геращенко зірвала засідання Мінської групи щодо Донбасу. Не здивований: знаю її по ПАРЄ, де вона поводилась, як неадекватна. Такого роду переговорники здатні тільки війну оголошувати. Київ і направляє їх для зриву угод", - заявив Олексій Пушков.

 



При цьому спеціальний представник ОБСЄ Мартін Сайдік заперечує, що перемовини були зірвані. 

"Не можу це коментувати, тому що цього не було", - заявив він журналістам у мінську, які запитали про зрив перемовин, у яких російська сторона звинувачує українських перемовників.

Нагадаємо, Ірина Геращенко повідомила, що Україна не погоджується на будь-який референдум на окупованій частині Донбасу, про який нібито розмовляли на зустрічі в гельсінкі Дональд Трамп та Володимир Путін.

Як повідомляла "УМ", Ірина Геращенко поскаржилася, що представники Росії на переговорах у Мінську погрожували розправою над її дітьми.