Антона Геращенка оголосили в міжнародний розшук за пропаганду тероризму в інтернеті

10:35, 29.05.2018
Антона Геращенка оголосили в міжнародний розшук за пропаганду тероризму в інтернеті

Антон Геращенко на виставці зброї у Києві (фото: Антон Геращенко / Facebook)

Суд у Росії заочно арештував народного депутата України Антона Геращенка та оголосив його у міжнародний розшук за звинуваченнями у пропаганді тероризму в інтернеті.

Про рішення Басманного суду повідомляє російське видання Інтерфакс.

"Басманний суд Москви 22 травня обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту щодо Геращенка Антона Юрійовича, обвинуваченого в скоєнні злочину, передбаченого ч.2 ст.205.2 КК РФ (Публічні заклики до здійснення терористичної діяльності, публічне виправдання тероризму або пропаганда тероризму, вчинене з використанням ЗМІ або Інтернету)", - заявила прес-секретарка суду Юнона Царьова.

Головний фігурант назвав таке рішення нісенітницею, а також визнанням його зусиль із захисту інтересів народу України проти російської агресії.

Антон Геращенко стверджує, що рішення про його арешт у Росії прийняли через те, що він закливав документувати злочини Росії та її військових і найманців у Сирії.

"Нещодавна заява Міжнародної слідчої комісіх по трагедії Боїнга МН17 лише підтвердили суспільну думку, що Росією керує терористичний, фашистський режим Путіна", - написав Антон Геращенко у Facebook.

Нагадаємо, у січні 2017 року на Антона Геращенка нібито планували замах. Офіційно у цьому звинувалтили російські спецслужби.