В адміністрації Президента назвали брехнею інформацію про сплату за зустріч Порошенка та Трампа

09:43, 24.05.2018
В адміністрації Президента назвали брехнею інформацію про сплату за зустріч Порошенка та Трампа

Петро Порошенко та Дональд Трамп у Білому Домі (фото: Адміністрація Президента)

В Адміністрації президента України назвали відвертою брехнею та наклепом інформацію про те, що представники України заплатили понад 400 тисяч доларів за першу зустріч Петра Порошенка та Дональда Трампа.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Адміністрації Президента.

«Відверта брехня, наклеп і фейк. Саме так ми оцінюємо дезінформацію про те, що нібито зустріч президентів України і США була організована за гроші. Українсько-американський саміт у червні 2017 року був організований винятково офіційними дипломатичними каналами, зокрема посольством України у США», - йдеться у повідомленні.

«Вважаємо, що поширена відверта дезінформація є частиною фейкової кампанії з дискредитації українсько-американських відносин, а також персональною атакою на президентів України та США. Оскільки в процесі підготовки даного матеріалу було проігноровано коментар про недостовірність цієї інформації, ми вимагаємо його спростування. В разі, якщо це не відбудеться, залишаємо за собою право подати позов до суду», - наголосили в Адміністрації Президента.

Як повідомла "УМ", видання BBC розповсюдило інформацію про те, що посередники президента України Порошенка заплатили щонайменше 400 тисяч доларів для організації першої зустрічі з президентом США Дональдом Трампом у Білому домі, яка відбулася у червні 2017 року.

"Особистий адвокат Дональда Трампа Майкл Коен отримав секретну виплату у розмірі щонайменше 400 тис. доларів для того, щоб домовитися про переговори між українським президентом та президентом Трампом", - йшлося у повідомленні.

За даними неназваних джерел, виплата була здійснена за участі посередників Петра Порошенка, однак Майкл Коен не був зареєстрований представником України, як того вимагає американське законодавство.

Згодом адвокат Дональда Трампа Руді Джуліані заявив в інтрервью Business Insider, що не віриль заявам про те, що президент України платив за організацію зустрічі з Дональдом Трампом.

Руді Джуліані, який зустрічався з Петром Порошенком в Україні наприкінці 2017 року, розповів виданню, що нічого не знає про виплату адвокату Трампа Майклу Коену за організацію зустрічі двох президентів.

Майк Коен також заперечує інформацію про виплати за зустріч.

При цьому Руді Джуліані наголошує, що довести факт виплат дуже просто за рахунок банківських даних.

"Я можу припустити, що, можливо, було обговорення цього (виплат. - ред. "УМ"). І жодна зі сторін не довела справу до кінця", - зазначив адвокат Дональда Трампа.