У парку Слави ледве не побили «опоблоківців» Шуфрича і Новинського

13:37, 09.05.2018
У парку Слави ледве не побили «опоблоківців» Шуфрича і Новинського

Вадим Новинський і Нестор Шуфрич (праворуч) на чолі маршу "Безсмертний полк" у Києві.

Між охороною народних депутатів Вадима Новинського і Нестора Шуфрича і активістами сталася сутичка біля монументу Невідомому солдату в парку Слави у Києві в середу.

 

Про це повідомляють свідки подій у соцмережах.

 

Так, народні депутати від «Опозиційного блоку» Вадим Новинський і Нестор Шуфрич  очолили колону учасників акції "Ніхто не забутий, ніщо не забутий", організованої ГО "Інститут правової допомоги та соціального захисту", яка пройшла від метро «Арсенальна» до парку Слави маршем «Безсмертний полк».

 

Після того, як колона підійшла до монумента Невідомому солдату, учасники проросійської акції почали покладати квіти.

 

Депутати Вадим Новинський і Нестор Шуфрич, які перебували на чолі маршу «Безсмертний полк», поклали квіти і пішли на вихід з парку. В цей час за ними послідувала група активістів з вигуками: "Шуфрича і Новинського на нари!".

 

Втім, охорона депутатів завадила їм наблизитись до політиків, після чого сталася невелика сутичка. В ситуацію втрутилися правоохоронці, які знаходилися поруч, та розігнали сторони конфлікту.

 

Зазначимо, що проросійський марш «Безсмертний полк» на вулиці Івана Мазепи охороняло близько двох тисяч правоохоронців. При вході на вулицю Івана Мазепи було встановлено рамки металошукачів, через які пропускали людей.

 

Біля рамок проукраїнські активісти разом із поліцією стежили за тим, щоб учасники акції не проносили заборонену символіку. Якщо патріоти скандували «Слава Україні! Героям слава!», то їхні опоненти навпаки з-за спин поліції подекуди вигукували "Слава радянському народу - переможцю" та "Фашизм не пройде".