Петро Симоненко зберігав пістолет Стєчкіна з глушником (фото)

09:51, 09.05.2018
Петро Симоненко зберігав пістолет Стєчкіна з глушником (фото)

Петро Симоненко пыд час обшуків СБУ. (Фото прес-центру СБУ)

Оперативники і слідчі Служби безпеки провелп обшуки в колишнього лідера забороненої в Україні КПУ Петра Симоненка та вилучили предмет, схожий на пістолет Стєчкіна.

 

Відповідне повідомлення розміщено на офіційному сайті СБУ.

 

"У рамках кримінального провадження за ознаками злочинів, передбачених ч. 1 ст. 109 та ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України слідчими СБУ проведено обшуки у громадянина України Петра Симоненка", – йдеться в коментарі СБУ.

 

Як зазначається, під час слідчих дій разом із агітаційними  матеріалами, спрямованими на насильницьку зміну й повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, також вилучено предмети, схожі на пістолет АПС з глушником та 120 патронів до нього.

 

 

Голова СБУ Василь Грицак зазначив, що кремлівський вірус проплачених “держпереворотів” в Україні знайшов черговий “організм”. Але, на відміну від попередників, московські куратори гранатомета Симоненку вже не довірили, адже самі цілком усвідомлюють бутафорність чергового претендента на роль російської «Аврори» в Києві.

 

Раніше, 8 травня повідомлялось, що співробітники Служби безпеки України провели обшуки у керівників компартії за підозрою у державній зраді та спробах захопити державну владу і вилучили агітматеріали із закликами до збройного повстання.

 

Як повідомляла «УМ», 16 грудня 2015 року Окружний адміністративний суд Києва завершив розгляд справи за позовом Міністерства юстиції до Компартії про заборону її діяльності, задовольнивши позов у повному обсязі.