Вибори в ОТГ: «БПП «Солідарність» та «Батьківщина» заявили про перемогу

10:56, 30.04.2018
Вибори в ОТГ: «БПП «Солідарність» та «Батьківщина» заявили про перемогу

Відбувся черговий раунд виборів в ОТГ (фото із сайту etcetera.media)

За результатами голосування та "паралельного підрахунку голосів" партії "БПП "Солідарність" та "Батьківщина" влаштували суперчку про справжнього переможця виборів у 40 об’єднаних територіальних громадах.

Партія "БПП "Солідарність" повідомляє про перемогу  своїх кандидатів на посаду голови ОТГ в 26 випадках із 40, а ВО «Батьківщина» заявила про перемогу по кількості депутатів від партії.

"На перших виборах в ОТГ, які відбулися 29 квітня, переконливу перемогу отримала партія "Блок Петра Порошенка "Солідарність". За результатами паралельного підрахунку голосів, проведеного партійними штабами, кандидати від партії перемагають у 26 громадах із 40", - ідеться в повідомленні "БПП "Солідарність".

При цьому про кількість обраних депутатів в ради ОТГ від "Солідарності" не повідомляється.

У ВО "Батьківщина" натомість заявляють. що перемога у виборах в ОТГ за ними:

"Як свідчать результати паралельного підрахунку голосів за протоколами з дільниць, «Батьківщина» з великим відривом випереджає інші партії за кількістю депутатів, обраних від партій", - повідомляють в партії.

При цьому про кількість ОТГ, які очолять представники "Батьківщини" теж не зазначено.

"Аграрна партія" обіцяє розповісти про своїх переожців на прес-конференції о 12:30 в понеділок, 30 квітня. Наразі на сайті партії про перемоги на виборах не повідомляється.

На сайті "Радикальної партії Олега Ляшка" також відсутня інформація про результати виборів, однах у розділі регіональних новин розповідається про зафіксовані порушення під час голосування.

Серед лідерів виборів до ОТГ, які називали за рейтинговими опитуваннями", - "Опозиційний блок" та "Самопоміч". Прес-служби цих партій також наразі не повідомляють про результати виборів, але на сайтах розміщена інформація про різного роду порушення під час голосування.

Нагадаємо, остаточний результат виборів до ОТГ буде встановлений лише після підрахунку всіх голосів та створення протоколів "із мокрими печатками", які оформлюються у дільничних та територіальних виборчих комісіях.

Від початку адміністративної реформи та децентралізації в Україні із 25 жовтня 2015 року до 24 грудня 2017 року відбулися вибори до 667 ОТГ. Колосування відбуваються одночаснов  різних регіонах, які підготувалися до створення ОТГ.

Щоразу Комітет виборців України повідомляє, що під час періоду агітації та голосування фіксують порушення, найчастіше - підкуп виборців грошима, продуктовими наборами чи квитками на концерти. Також під час голосування бувають і інші проблеми: підвезення виборців на дільниці, процесуальні порушення в роботі комісій тощо.