Надія Савченко пройшла допит на поліграфі

20:10, 17.04.2018
Надія Савченко пройшла допит на поліграфі

Надія Савченко біля крісла поліграфа.

Позафракційний народний депутат Надія Савченко, звинувачена в підготовці терактів, пройшла процедуру судово-психологічної експертизи з використанням поліграфа.

 

Про це сказав її адвокат Олег Соловей у коментарі "Українській правді" у вівторок.

 

Савченко з 23 березня оголосила голодування. Для проходження поліграфа вона погодилась 3 дні поїсти

 

"Сьогоднішній день експертизи завершився, але чи завершилась експертиза загалом нам не сказали. Обіцяли про це повідомити упродовж двох днів", – сказав пан Соловей.

 

Захисник додав, що під час цієї експертизи було кілька дивних речей: "Перше - це те, що планували допит на понеділок, але з незрозумілих причин перенесли. Друге - сьогодні мав бути допит у КНДІСЕ, але коли ми туди приїхали, то нам сказали, що допит в СІЗО і Надія Вікторівна близько години була без адвокатів. Третє, що нам невідомо, чи допит завершився, чи ще буде".

 

Він розповів, що на допиті були присутні три експерти КНДІСЕ, він як адвокат Савченко та охоронець.

 

"Ставили різні питання, деякі з них повторювались. Надія почувалась впевнено, шкодувала, що це не транслюють, щоб інші експерти мали змогу проаналізувати її відповіді та реакції. Але атмосфера була така, що під час запитань не можна було навіть ворушитись", – каже Соловей.

 

І додав, що Савченко почувається нормально і впевнено.

 

За словами адвоката, через два дні експерти мають визначитися з попередніми висновками і з тим, чи потрібно їм ще продовжувати експертизу.