У Швейцарії заперечили заяву Лаврова про отруєння Скрипаля речовиною BZ

12:25, 15.04.2018
У Швейцарії заперечили заяву Лаврова про отруєння Скрипаля речовиною BZ

Сергій Лавров отримав відповідь від Лабораторії Швейцарського федерального інституту.

Лабораторія Швейцарського федерального інституту з ядерного, біологічного та хімічного захисту не має сумніву щодо висновків британської лабораторії Портон-Даун про отруєння Сергія та Юлії Скрипалів речовиною "Новічок".

 

Про йдеться у Twitter швейцарської лабораторії.

 

Вчені оприлюднили свою позицію у відповідь на заяву міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова про те, що науковці у Шпіці нібито ідентифікували речовину як BZ, що перебувала на озброєнні країн НАТО.

 

"Тільки ОЗХЗ (Організація з заборони хімічної зброї - ред.) може прокоментувати це твердження. Ми можемо повторити те, що заявили 10 днів тому: ми не сумніваємося, що Портон-Даун ідентифікував "Новічок". Портон-Даун - як і Шпіц - це лабораторія, призначена ОЗХЗ. Стандарти перевірки настільки жорсткі, що можна довіряти висновкам", - йдеться у повідомленні.

 

Раніше глава МЗС РФ Сергій Лавров заявив, що, за інформацією "джерел" у дослідницькому центруі у Швейцарії, при отруєнні Сергія і Юлії Скрипалів була використана речовину BZ, яка стояла на озброєнні США і Великої Британії.

 

При цьому британська лабораторія в Портон Дауні ідентифікувала отруйну речовину як "Новічок".

 

Як повідомлялося, британська розвідка вважає, що газ "Новічок", використаний для отруєння колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його доньки Юлії, був виготовлений на військовій дослідній базі в місті Шихани Саратовської області РФ.