На Одещині випробовують ракетний комплекс «Вільха»

13:12, 10.04.2018
На Одещині випробовують ракетний комплекс «Вільха»

"Вільху" вперше запустили 22 грудня 2017 року на полігоні в Одеській області

На півдні Одеської області розпочалися державні випробування ракетного комплексу «Вільха». Про це заявив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.
 
За його словами, ці випробування «стали фіналізацією масштабного проекту українських вчених, конструкторів та виробничників». 
 
«Завдяки зусиллям усіх, хто працював над цим проектом, ми отримали потужну ракетну зброю, яка за всіма показниками краща за російський аналог «Смерч», - сказав Турчинов. 
 
Випробування проходитимуть у декілька етапів, під час яких замовником перевірятимуться на відповідність заданим параметрам усі тактико-технічні характеристики ракет. Він пояснив, що ракети запускатимуться в повному бойовому спорядженні.
 
«Ураховуючи керованість ракет, для кожної з них буде визначено окремі цілі на різній дальності», - додав Турчинов. 
 
Після завершення випробувань ракетні комплекси «Вільха» будуть взяті на озброєння, а український ОПК почне їх серійне виробництво.
 
Як повідомляла «УМ», 22 грудня 2017 року відбулися перші пуски ракет на полігоні в Одеській області в рамках випробувань ракетного комплексу «Вільха».
 
Відзначимо, що «Вільха» - це український проект зі створення ракетного комплексу з коригованим боєприпасом. Комплекс розроблений на основі радянської реактивної системи залпового вогню 9К58 «Смерч» калібру 300 мм.