Депутат Андрій Денисенко пропонує перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську

12:16, 06.04.2018
Депутат Андрій Денисенко пропонує перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську

Дніпропетровська область може "декомунізуватися"

Народний депутат-мажоритарник із дніпропетровщини Андрій Денисенко повідомив, що планує зареєструвати у Верховній Раді пропозицію перейменувати Дніпропетровську область на Січеславську.

"Маю на руках 150 підписів народних депутатів під проектом змін до Конституції України - за перейменування Дніпропетровської області на Січеславську. З різних фракцій і груп, крім Опозиційного блоку", – написав він у Facebook.

"Після Великодня планую зареєструвати його в апараті Верховної Ради", – повідомив Денисенко.

Він вважає, що "спільними зусиллями громадськості, науковців та культурних діячів, які ініціювали цей процес, та народних депутатів край п‘яти Січей нарешті отримає гідну назву, позбудеться тавра прізвища одного з організаторів Голодомору".

"Серце козацького краю поверне собі ім‘я, дароване предками, в час, коли уславлений дух Січі після трьох сотень років російського полону знов буяє степом і ярами над Дніпром. Врешті, назва во славу Січі, захисниці України – найкраща для області, яка зупинила Путіна", – заявив Денисенко.

У коментарі телеканалу 112.ua, Андрій Денисенко заявив, що перейменування області - це не лише виконання закону про декомунізацію, але і бажання мешканців області.

Нагадаємо, місто Дніпропетровськ перейменували на Дніпро у травні 2016 року.