Юрій Солошенко помер у віці 75 років

09:14, 04.04.2018
Юрій Солошенко помер у віці 75 років

Юрій Солошенко помер від раку (фото із соцмереж)

Юрій Солошенко, колишній політв’язень Кремля, помер в результаті тяжкої хвороби у віці 75 років.

"Щойно помер Юрій Данилович Солошенко. Наш Герой. Мій дідусь. Політв'язень, що потрапив до російського полону аж у свої сімдесят чотири роки. Він пройшов його повністю. Гідно", - написав у Facebook Геннадій Афанасьєв.

Нагадаємо, Юрій Солошенко, екс-директор заводу "Знамя", був схоплений у Росії 5 серпня 2014 року. Його звинуватили у шпигунстві ат присудили 6 років за ґратами. Його звільнили в обмін на російських агентів у червні 2016 року разом із геннадієм Афанасьєвим.

"Юрій Данилович помер щасливим. Дякую пане Святослав та всю Команду, Ви увесь час намагалися підтримати старого. Ми чи не силоміць купляли йому ліки й намагалися кудись відправити на лікування, а він гордий та сором'язливий відмовлявся та казав "Для мене Україна вже все зробила. Не можу я приймати цю допомогу поки є ті хто потрібен більше", - додав Геннадій Афанасьєв у коментарях до посту у Facebook Святослава Цеголка, речника Президента.

Заступниця голови Верховної ради Ірина Геращенко та депутат Володимир Ар’єв у повідомленнях про смерть Юрія Солошенка наголошують, що звільнити його вдалося лише тому, що у російській в’язниці в нього діагностували онкологічне захворювання.

"Він надсилав мені мотивуючи смски на підтримку в різні важкі часи , під час якихось парламентських баталій", - згадує Ірина Геращенко про підтримку від Юрія Солошенка.

"Він не робив гучних політичних заяв, не користувався статусом, зате радів звільненню і можливості провести останні дні в Україні. Спочивайте з Богом, пане Юріє", - розповідає про Юрія Солошенка Володимир Ар’єв.