Михайло Добкін погодився свідчити у справі про держзраду Януковича

17:23, 02.04.2018
Михайло Добкін погодився свідчити у справі про держзраду Януковича

Віктор Янукович та Михайло Добкін (фото із соцмереж)

Народний депутат Михайло Добкін, який на час втечі Віктора Януковича обіймав посаду голови Харківської ОДА, погодився надати свідчення у справі про державну зраду колишнього президента україни, який тікав із Києва до Росії через Харків.

Про це повідомив адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк.

"Дякую Михайлу Добкіну за згоду дати свідчення у справі", - написав він і додав копію листа, отриманого юристами від депутата.

Свідчення можуть стосуватися перебігу подій при втечі Віктора Януковича через Харків 22 лютого та його подальшого переміщення.

"Вважаю, що обставини, про які я можу повідомити, мали вплив на розвиток подій в Україні в лютому-березні 2014 року, зокрема і в Криму… підтверджую готовність свідчити в суді", - пише екс-губернатор.



У коментарях до посту Віталій Сердюк додав, що відповідний допит очікується після 11 квітня.

Нагадаємо, 25 січня під час свідчень у суді в справі про держраду Віктора Януковича співробітник Управління державної охорони Олесь Шаран розповів, що перед втечею до Криму Янукович у Харкові зустрівся з Михайлом Добкіним, який на той момент займав посаду глави Харківської ОДА. Від очільника області Віктор Янукович отримав необхідний для втечі транспорт.