У Брюселі відбулося засідання комісії Україна-НАТО, яке Угорщина погрожувала заблокувати

14:05, 29.03.2018
У Брюселі відбулося засідання комісії Україна-НАТО, яке Угорщина погрожувала заблокувати

Іванна Климпуш-Цинцадзе та заступниця Генерального секретаря НАТО Роуз Гьоттемюллер під час зустрічі в Брюселі (kmu.gov.ua)

У Брюселі відбулося засідання комісії Україна-НАТО, яке міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто погрожував заблокувати через незгоду із положенням українського закону про освіту.

Про участь у комісії повідомляє віце-прем’єрка Іванна Климпуш-Цинцадзе.

Засідання комісії відбувалося на рівні послів та було присвячене обговоренню питань ходу реформ і безпекової ситуації в Україні та навколо неї, зазначено на Урядовому порталі.

Віце-прем’єр-міністр поінформувала учасників засідання про нинішню безпекову ситуацію на Сході України та в Криму у зв’язку зі збройною агресією Російської Федерації. Відтак було зазначено про важливість подальшої політичної та практичної підтримки НАТО України в протистоянні агресії та впровадженні внутрішніх реформ.

Окремо Іванна Климпуш-Цинцадзе зупинилась на основних результатах внутрішніх змін, зокрема в рамках виконання Україною попередньої Річної національної програми під егідою Комісії Україна – НАТО. Йшлося про реформування безпекового сектору, судової системи та забезпечення верховенства права, боротьбу проти корупції, удосконалення податкової системи, продовження децентралізації, покращення системи міжвідомчої координації.

«Ми чітко розуміємо, що можливості, надані Річною національною програмою, не повністю використовувалися протягом багатьох років. Однак ми пишаємося тим, що за останні два роки нам вдалося суттєво змінити та покращити взаємодію, продемонструвавши реальні важливі досягнення», – зазначила Іванна Климпуш-Цинцадзе. Вона окреслила основні положення планованої РНП на 2018 рік.

Під час засідання Комісії також наголошувалося на важливості організації засідання Комісії Україна-НАТО на рівні глав держав та урядів під час Саміту НАТО у Брюсселі у липні 2018 року.