Подання на зняття недоторканості та арешт Надії Савченко опублікував Антон Геращенко

07:57, 21.03.2018
Подання на зняття недоторканості та арешт Надії Савченко опублікував Антон Геращенко

Надія Савчекно напередодні зняла суперечливе відео про вибухи у Верховній Раді (скріншот відео)

Народний депутат Антон Геращенко опублікував текст поданнь на знаття депутатської недоторканості та взяття під варту народної депутатки Надії Савченко.

Він відзначив, що готовий голосувати за зняття із неї недоторканості, однак за арешт колеги ще не готовий, бо хоче. щоб вона пройшла психіатричну експертизу.

"Надії Савченко необхідно пройти примусове психіатричне обстеження на предмет адекватності. До такого висновку я прийшов після того, як уважно прочитав подання на притягнення до кримінальної відповідальності і затримання поки ще народного депутата Надії Савченко", - прокоментував Антон Геращенко.

У поданні про притягнення до кримінальної відповідальності Надії Савченко йдеться, що вона у період з листопада 2017 року по теперішній час здійснила "ряд тяжких та особливо тяжких злочинів проти національної безпеки і проти громадської безпеки".

При цьому вказується, що Надія Савченко за невстановлених обставин познайомилася з керівником Всеукраїнської громадської організації "Офіцерський корпус" Володимиром Рубаном, який, позиціонуючи себе як людину залучену до процесу обміну полоненими, регулярно відвідував окуповані території.

Підкреслюється, що під час цих поїздок Рубан познайомився і підтримує особисті відносини з керівниками терористичної організації "ДНР" Олександром Захарченком та Олександром Тимофєєвим.

Згідно з документом, Надія Савченко в невстановлений час, але не пізніше 20 листопада 2017 року вступила у змову з Рубаном, Захарченком, Тимофєєвим і іншими невстановленими особами, про вчинення дій, спрямованих на насильницьке повалення конституційного ладу і захоплення державної влади в Україні.




Варто відзначити, що Надія Савченко на брифінгу 20 березня підтвердила, що вела розмови про підготовку теракту та перевезення зброї. При цьому вона неодноразово наголошувала, що виявила провокатора, і тому розмови підтримала, щоб стимулювати неназваного провокатора. При цьому планувати теракт вона не збиралася. Як доказ цього Надія Савченко сказала, що її співрозмовник просив, щоб вона знайшла фінансування для операції, вона погодилася, а насправді нічого не робила.

Нагадаємо, Юрій Луценко із трибуни парламенту заявив, що Надія Савченко планувала багатоетапний теракт у Верховній Раді.