З Євгена Бакуліна зняли депутатську недоторканість та дозволили його арешт

13:02, 15.03.2018
З Євгена Бакуліна зняли депутатську недоторканість та дозволили його арешт

Євген Бакулін - екс-голова "Нафтогазу" (investgazeta.net)

Народний депутат від фракції "Опозиційний блок" євген Бакулін втратив депутатську недоторканість, а його колеги дозволили правоохоронцям затримувати та арештовувати парламентаря, якого підозрюють в участі у «злочинній групі Януковича», а також оборудках із чужим майном.

Про це повідомляє "Українська правда".

Згоду на притягнення до кримінальної відповідальності Бакуліна дали 274 депутати, на його затримання – 252 депутати, на тримання під вартою депутата – 240 депутатів.

Генеральний прокурор Юрій Луценко запропонував Євгену Бакуліну піти на угоду зі слідством

Нагадаємо, 12 березня регламентний комітет Верховної Ради дав дозвіл на притягнення до відповідальності, затримання й арешт Бакуліна за підозрою в участі у "злочинній організації Віктора Януковича", заволодінні чужим майном і замаху на заволодіння чужим майном, фінансовій оборудці, складанні фіктивних документів.

Розгляд у регламентному комітеті відбувся без Євгена Бакуліна, який повідомив листом про незадовільний стан здоров'я.

Народному депутату інкримінують заволодіння коштами "Нафтогазу України" та "Чорноморнафтогазу" при закупівлі нафтовидобувних вишок.

Перед поданням на зняття депутатської недоторканості та притягнення до відповідальності народного депутата від "Опозиційного блоку" Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявляв, що подання стосуватиметься прохання на притягнення Євгена Бакуліна до відповідальності за статтями 255 (створення організованого злочинного угрупування), 191 (розкрадання державних коштів) та іншими статтями Кримінального кодексу в справі про так звані вишки Бойка.