Екс-керівник ФСБ Росії заявив про «український слід» в отруєнні шпигуна в Британії

13:42, 13.03.2018
Екс-керівник ФСБ Росії заявив про «український слід» в отруєнні шпигуна в Британії

Британські правоохоронці в костюмах хімзахисту ізолюють місце, де знайшли Сергія та Юлію Скрипалів (REUTERS)

Екс-керівник ФСБ Росії Микола Ковальов, член комітету з питань безпеки Держдуми Росії, заявив, що нервово-паралітичний газ "Новачок", який у Британії отруїли Сергія скрипаля та його доньку, міг залишитися в колишніх радянських республіках, у тому числі в Україні.

Відповідну заяву поширило російське видання РІА Новини.

"З урахуванням того, що зберігалося це все на території республік колишнього Радянського Союзу, то тут, вибачте, не відкидається й український слід", - зазначив Микола Ковальов.

Він наголосив, що замах на Скрипаля завдав Росії шкоди.

"А вигодонабувачі - Англія, Америка й побічно Україна, тому що вона зацікавлена в тому, щоб показати Росію такою країною-агресором", - переконує екс-очільник ФСБ Росії.

До цього в російськх ЗМІ розповсюджувалася інформація, що в РФ знищені всі запаси "Новачка", тому Росія не причетна до отруєння колишнього шпигуна.

Нагадаємо, очільниця британського уряду Тереза Мей у парламенті заявила, що Росія "дуже вірогідно" винна у спробі вбивства колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

Вона поставила вимогу до Росії надати пояснення про те, як нервово-паралітичний газ "Новачок" потрапив у графство Вілтшир.

Як повідомляла "УМ", Сергій Скрипаль та його донька Юлія потрапили до лікарні після отруєння хічмічною речовиною, згодом виявилося, що вони отруїлися газом під назвою "Новачок". Їх знайшли без свідомості на лавці в торговому центрі. Після того, як стало зрозуміло, що їх отруїли, жителям Солсбері порадили з метою захисту випрати весь одяг, щоб уникнути зараження. Слідчі та експерти на місці подій працювали у костюмах хімічного захисту.