Порошенко оголосив наступну мету України в НАТО

14:38, 10.03.2018
Порошенко оголосив наступну мету України в НАТО

Петро Порошенко і Єнс Столтенберг. (Фото з ФБ-сторінки Петра Порошенка)

Наступною амбіцією України є отримання Плану дій щодо членства в НАТО.

 

Про це заявив президент Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook  у суботу.

 

Цю заяву глава держави зробив, вітаючи надання Україні з боку НАТО статусу "країни-аспіранта".

 

"Це стало визнанням реального стану наших відносин з НАТО. Саме про це йшлося під час моєї останньої зустрічі з генеральним секретарем НАТО у Мюнхені, а також нещодавньої телефонної бесіди з віце-президентом США", - зазначив Порошенко.

 

Президент висловив вдячність за тверду позицію підтримки України, для якої одним з ключових пріоритетів національної безпеки є досягнення критеріїв членства в Альянсі.

 

"Наша наступна амбіція - План дій щодо членства (ПДЧ) для України. Саме цьому був присвячений мій лист до Йенса Столтенберга в лютому 2018 року, де з посиланням на статтю 10 Договору про заснування НАТО мною було офіційно зафіксовано прагнення України стати членом Альянсу", - додав Порошенко.

 

У свою чергу, спікер Верховної Ради Андрій Парубій зазначив, що ключовим імпульсом для надання Україні статусу "країни-аспіранта" на вступ до НАТО стало рішення українського парламенту від 8 червня 2017 року щодо членства в НАТО як стратегічної мети України.

 

"Щиро радий і гордий тим, що ініційоване мною рішення Верховної Ради від 8 червня 2017 року щодо членства України в НАТО як стратегічної мети України, стало для цього ключовим імпульсом", - написав Парубій у соцмережах.

 

"Ми, крок за кроком, незворотньо ідемо до нашої мети. Україна буде в НАТО!", - додав Парубій.

 

Разом з тим, прем'єр Володимир Гройсман на своїй сторінці написав: "Реформуючи країну, ми досягнемо ще однієї нашої мети - членства в НАТО. Приємно, що на цьому шляху відчуваємо підтримку партнерів в альянсі".

 

Як повідомляла «УМ», Північноатлантичний альянс визнав прагнення України до набуття повноцінного членства в цій організації, надавши Україні статус "країни-аспіранта" пізно ввечері у п’ятницю.