Активи Газпрому в Україні почали описувати для арешту за борги

21:20, 07.03.2018
Активи Газпрому в Україні почали описувати для арешту за борги

"Газпром" може втратити українські активи

Департамент державної виконавчої служби Міністерства юстиції України на основі рішення Стокгольмського арбітражу та невиконання умов "Газпромом" почала опис та арешт українських активів російського газового монополіста.

Про це повідомляється на сайті Кабінету міністрів України.

"Позиція України у ситуації з "Газпромом" має бути жорсткою і послідовною. "Газпром" має виконувати вердикт Стокгольмського арбітражу і так само виконувати вимогу антимонопольного органу України та рішення українських судів. Сьогодні мав розмову про наші дії в зв'язку з цим з Міністром юстиції України Павлом Петренком", - зазначив Володимир Гройсман.

Президент України Петро Порошенко переконує, що "Газпром" сплатить усі борги.

Про це він розповів в інтерв’ю українським телеканалам.

"Перш за все, я не маю жодного сумніву, що Україна отримає все до копійки. Я заявляю, що це питання абсолютно не про гроші. Це питання має геополітичне значення... Позиція Російської Федерації про те, що вона не платитиме - це слабка позиція. Як у нас кажуть: після бійки кулаками не махають", - сказав Петро Порошенко.

Нагадаємо, "Газпром" не викорав рішення Стокгольмського арбітражу щодо сплати НАК "Нафтогаз" 2,56 мільярдів доларів боргу та обов’язкового продажу газу, а також різко знизив тиск подачі газу в магістральному газопроводі.

Представники України заявили, що на "Газпром" подадуть до суду, бо щоденно за невиконання рішення арбітражу нараховується пеня у півмільйона доларів.