У Полтаві побили чиновника міськради через неприбраний сніг

15:30, 07.03.2018
У Полтаві побили чиновника міськради через неприбраний сніг

Протестувальники прийшли у міськраду пачки солі та піску (Фото: Полтавщина)

У Полтавській міській раді сталася бійка між активістами, обуреними транспортним колапсом у місті, та чиновниками.
 
Протестувальники прийшли до приміщення міськради з пачками солі та піску. У цей же час під мерією на вулиці Соборності автомобілісти заблокували рух транспорту.
 
Зранку перед засіданням виконкому Полтавської міської ради, яке мало розпочатися о 10:00, побили чиновника — начальника управління з питань звернень громадян Ігоря Веригу.
 
Причиною конфлікту стало те, що Ігор Верига виніс із зали пачки солі та піску, які раніше занесли активісти. За Веригою вийшли Сергій Чередніченко та ще кілька осіб. У  коридорі почалася бійка. Правоохоронці протягом 5 хвилин стояли між сторонами конфлікту. Чиновник попросив затримати осіб, які його побили, але поліція нікого не затримала.
 
 
Приблизно о 10:20 Ігор Верига оголосив в залі засідань, що засідання виконкому переноситься на 12:00. Після оголошення перерви активісти почали кричати, що залу для засідань потрібно заблокувати. Виникла друга бійка — між Ігором Веригою та Олександром Масюком. В останнього пішла з носа кров. Пізніше Масюк відмовився писати заяву до поліції.
 
Також відбулася сутичка між активістом Євгенієм Мавлетбаєвим та керівником апарату міськради Романом Мельником.
 
Після інциденту працівників випустили із зали засідань.
 
Депутат міськради від ВО "Свобода" Юліан Матвійчук повідомляє, що протестувальники вимагають звіту профільного заступника з питань ЖКГ Андрія Ляміна.

Як повідомляла "УМ", у квітні минулого року у Полтаві засипали цукром вхід у будинок мера Олександра Мамая. Активісти вимагали скасування рішення про передачу в приватну власність арки.