Особиста охорона Порошенка: Наливайченко про виконавців видворення Саакашвілі

13:01, 17.02.2018
Особиста охорона Порошенка: Наливайченко про виконавців видворення Саакашвілі

Кадри затримання Міхеіла Саакашвілі із камер спостереження в ресторані «Сулугуні» (скріншот відео)

Екс-голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що захопленням Міхеіла Саакашвілі в київському ресторані займалася особиста охорона Президента України Петра Порошенка, а не спецназ Державної прикордонної служби.

"Якщо далі продовжуватиметься тиск і застосування власного переодягненого спецназу... Це ніякий не прикордонний, до речі, спецназ, це особиста охорона Порошенка переодягнута в спецназ (нерозбірливо) Міхеіла Саакашвілі", - сказав Валентин Наливайченко під час програми "Народ - проти" на телеканалі ZIK.

Ведуча Наталія Влащенко уточнила, чи Валентин Наливайченко говорить про епізод із захопленням і ресторані та депортацією Міхеіла Саакашвілі, але відповідь Валентина Наливайченка на записі програми, який опублікував телеканал ZIK чітко не прозвучала. Тоді ведуча відзначила, що у Валентина Наливайченка проблеми із мікрофоном.




Екс-голова СБУ програми зазначив, що у Вашингтоні вже ухвалене певне рішення щодо України, яке підтримує як республіканська, так і демократична партії Конгресу.

"Це створення системи моніторингу та контролю за чесними виборами в Україні. Порошенку, це правда, ніхто за океаном не вірить, що чесні вибори він навіть збирається проводити. Тому є рішення створити моніторинг та не допустити фальсифікацій. Це є!", – наголосив гість програми.

Більше того, як додав Валентин Наливайченко, якщо вибори будуть сфальсифіковані, а опозиція буде залякуватися, то ні США, ні ЄС однозначно не визнають вибори в Україні.

"Якщо і далі буде тиск, або застосування переодягненого власного спецназу, а це, до речі, ніякий не прикордонний спецназ, це переодягнена особиста охорона Порошенка затримувала Саакашвілі. Це беззаконня! Так от, якщо таке продовжуватиметься, то і визнання результатів виборів проти волі українського народу точно не відбудеться ні в США, ні в Європейському Союзі. Тому це великий і сильний сигнал українській владі»,– наголосив Валентин Наливайченко, зазначає телеканал ZIK.

Як повідомляла "УМ", 12 лютого Міхеіла Саакашвілі затримали в ресторані та депортували до Польщі, звідки він вирушив до Нідерландів, адже в Амстердамі продиває його дружина. В Нідерландах Міхеіл Саакашвілі отримав посвідчення особи. 

Через видворення Міхеіла Саакашвілі було частково зірване засідання суду у справі "розстрілів на Майдані". Слідчий Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк наголосив, що неявка Міхеіла Саакашвілі в суд через депортацію ускладнила розслідування справи.