Луценко підписав подання на зняття недоторканості із Бакуліна

15:48, 16.02.2018
Луценко підписав подання на зняття недоторканості із Бакуліна

Євген Бакулін - екс-голова "Нафтогазу" (investgazeta.net)

Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав подання про надання згоди Верховної Ради на затримання народного депутата від "Опозиційного блоку" Євгена Бакуліна.

Про це повідомив речник Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав подання про притягнення до кримінальної відповідальності, надання згоди на затримання, подання про обрання запобіжного заходу народному депутатові від "Опозиційного блоку" Євгену Бакуліну", - написав він.

Як повідомляє "Українська правда", про те, що ГПУ проситиме Верховну Раду дати дозвіл на притягнення до кримінальної відповідальності Бакуліна Луценко заявив 2 лютого. Тоді він пояснював, що клопотатиме про "зняття депутатської недоторканності, затримання та арешт".

Луценко додав, що подання стосуватиметься прохання на притягнення Бакуліна до відповідальності за статтями 255 (створення організованого злочинного угрупування), 191 (розкрадання державних коштів) та іншими статтями у справі про так звані вишки Бойка.

Бакулін у 2007 році, а також із 2010 по 2014 роки обіймав посаду голови правління НАК "Нафтогаз України".

За даними "Української правди", у справі про "злочинну організацію Януковича" на чолі з Сергієм Курченком, яка дозволила здійснити спецконфіскацію 1,5 мільярда доларів оточення екс-президента, є 9 епізодів.