Німеччина може відправити своїх миротворців на Донбас

13:20, 15.02.2018
Німеччина може відправити своїх миротворців на Донбас

Введення миротворців ООН на Донбас поки офіційно не дозволено (ілюстрація)

Уповноважений Бундесверу з питань збройних сил Ганс-Петер Бартельс заявив про готовність Німеччини відправити своїх військових у рамках миротворчої місії на Донбас.

Про це інформує DW.

За словами Бартельса, Німеччина візьме "активну участь" у разі можливого оголошення миротворчої операції під егідою ООН на Донбасі. При цьому він посилався на текст угоди між консерваторами з ХДС/ХСС та соціал-демократами щодо формування нової "великої коаліції", де можлива миротворча місія ООН на Донбасі розглядається як шлях до миру в цьому регіоні.

Можлива участь німецьких миротворців у місії ООН на Донбасі знаходить підтримку й у лавах німецьких "Зелених". Експертка з питань оборони цієї політичної сили Катя Койль заявила, що Німеччина має підтримати таку місію "залежно від потреби", у разі ухвалення Радою Безпеки ООН відповідного рішення.

Нагадаємо, дипломати та політики постійно говорять про необхідність миротворчої місії на Донбасі, однак тривають дискусії щодо мандату місії: Петро Прошенко та інші представники України наголошують, що миротворці мають бути не лише на лінії фронту, але і на російсько-українському кордоні, щоб Росія припинила постачати терористам зброю.

В ООН повідомляють, що в Україну треба відправити 24 тисячі миротворців.