Розенблат позбувся електронного браслету

14:51, 09.02.2018
Розенблат позбувся електронного браслету

Борислав Розенблат у суді.

Солом'янський райсуд Києва ухвалив зняти електронний браслет з народного депутата Борислава Розенблата у п’ятницю.

 

Про це журналістам повідомив його адвокат Олексій Шевчук.

 

Захисник також оприлюднив ухвалу суду.

 

За словами пана Шевчука, при цьому суд продовжив до 9 квітня такі зобов’язання Розенблата: приходити на виклик детектива, прокурора чи суду; повідомляти про своє місце перебування; здати закордонні паспорти; утримуватися від спілкування з людьми, причетними до справи.

 

 

Напередодні суд скасував зобов’язання носити електронний браслет іншому фігуранту "бурштинової справи" – народному депутату Максиму Полякову.

 

У грудні 2017 року суд дозволив Розенблату відлучатися з Києва та Житомира без дозволу правоохоронців, але не скасував носіння електронного браслета. До цього він мав також здати всі паспорти для виїзду за кордон.

 

Як повідомляла «УМ», Розенблата звинувачують у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на користування надрами.

 

Антикорупційні органи заявили, що Борислав Розенблат і депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за видобуток бурштину в Україні.