Сакашвілі подаватиме касацію щодо статусу біженця

14:40, 05.02.2018
Сакашвілі подаватиме касацію щодо статусу біженця

Саакашвілі пішов Київського апеляційного адміністративного суду.

Київський апеляційний адміністративний суд визнав законною відмову Державної міграційної служби надати статус біженця або особи, що потребує додаткового захисту колишньому президентові Грузії Міхеілу Саакашвілі.

 

Таке рішення озвучив головуючий суддя Андрій Коротких на засіданні в понеділок.

 

"Суд постановив: апеляційні скарги ДМС та Саакашвілі залишити без задоволення, а рішення Окружного суду від 3 січня залишити без змін", - сказав суддя Коротких.

 

 Рішення в ступає в силу 5 лютого. Один із захисників Саакашвілі Руслан Чорнолуцький заявив, що це рішення оскаржать у касації.

 

"Нами буде оскаржено це рішення у касаційній інстанції. Якщо суд в касаційній інстанції не підтримає наші позиції, то ми будемо далі рухатись для захисту Саакашвілі. Є ще європейські інстанції", - сказав адвокат.  

 

На початку засідання Чорнолуцький вкотре заявив, що не довіряє колегії суддів, бо не тримав повного пакету документів про автоматичний розподіл суддів.

 

Також адвокати Саакашвілі просили суд перенести розгляд апеляції у зв'язку з низкою інших судових процесів, але суд у цьому клопотанні відмовив.

 

Сам Саакашвілі назвав засідання суду "розводянком" і заявив, що брати участь у засіданні немає сенсу.

 

"Ходити на ці суди нема сенсу, бо вони зараз створюють таку картинку, що в нас є правосуддя, але насправді в нас нічого такого нема. Є розводняк", - сказав Саакашвілі і більше участі у засіданні не брав.

 

Також у залі були присутні прихильники Саакашвілі.

 

Як повідомляла «УМ», у липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства Саакашвілі. Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимість. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

 

Громадянства Грузії Саакашвілі позбавлений. Рідна країна вимагає його екстрадиції.

 

30 листопада Державна міграційна служба України продовжила термін законного перебування в Україні Саакашвілі ще на 3 місяці.

 

27 грудня до окружного адмінсуду Києва надійшов позов від Саакашвілі до Державної міграційної служби України про визнання його біженцем.