На Херсонщині затримали зрадника з Криму

17:55, 02.02.2018
На Херсонщині затримали зрадника з Криму

Зрадник узяв громадянство РФ, але за кордон волів їздити за українським біометричним паспортом.

Контррозвідники Служби безпеки затримали сепаратиста, колишнього заступника міністра спорту самопроголошеної «ради міністрів» окупаційної влади на адміністративному кордоні з тимчасово анексованою АР Крим.

 

Зрадник приїхав на Херсонщину, що отримати біометричний паспорт для подорожей без віз країнами ЄС.

 

Про це повідомляє прес-центр СБУ в п'ятницю.

 

Співробітники СБУ встановили, що колишній український чиновник з квітня 2015 року до травня 2016-го перебував на посаді заступника так званого «Мінспорту Республіки Крим».

 

Після звільнення з посади він продовжив антиукраїнську діяльність у складі робочої групи із створення державної програми окупаційної влади "Патріотичне (військово-патріотичне) виховання громадян РФ у Республіці Крим".

 

Останнім часом зловмисник обіймав посаду секретаря Регіонального відділення загально-російської громадсько-державної організації "Добровільне товариство сприяння армії, авіації та флоту Росії".

 

В СБУ наголошують, що діяльність цієї структури спрямована на порушення суверенітету та територіальної цілісності України.

 

Оперативники спецслужби отримали інформацію, що чоловік планує виїхати з Криму до Херсонської області для вирішення особистих питань.

 

Правоохоронці затримали його під час перетину адміністративного кордону у пункті пропуску "Каланчак" згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

 

Прес-секретар СБУ Олена Гітлянська зазначає, що вказаний чоловік їхав на материкову Україну, щоб отримати біометричний паспорт.

 

«Як ви думаєте навіщо цей "патріот" Росії приїхав на матерікову Україну? Український  біометричний паспорт отримати!», - написала пані Гітлянська. 

 

Слідчі Головного управління СБ України в АР Крим відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. Слідчо-оперативні дії тривають.