Юрій Луценко відпочив на Сейшелах за рахунок сина

16:44, 30.01.2018
Юрій Луценко відпочив на Сейшелах за рахунок сина

Юрій Луценко стверджує, що віпочиває із дружиною за рахунок сина-бізнесмена.

Генеральний прокурор Юрій Луценко запевняє, що його родина має достатні та задекларовані фінансові ресурси для відпочинку на Сейшельських островах.

 

Про це генпрокурор розповів журналістам у Брюсселі, у вівторок.

 

"Усі кошти, які ми заплатили за перебування, будуть вказані у наступній декларації. Я вказав у декларації подарунок сина, який займається бізнесом, який надав нам кошти для оплати цього семиденного відпочинку. Решта коштів, які ми витратили там на інші потреби, також будуть вказані у нашій декларації приблизно у березні-квітні", – пояснив Луценко.

 

Генпрокурор відзначив, що під час відпочинку на островах "жодних зайвостей там не було".

 

"Я не схильний виправдовуватися. Але, на жаль, так реально сталося, що відпочивати без проведення мітингів і дискусій я можу лише за кордоном", – заявив Луценко.

 

Очільник ГПУ запевнив, що його син, який сплачує усі податки, має можливість допомогти батькам "отримати цей перепочинок перед важким роком".

 

Генпрокурор пояснив, що допомога сина у розмірі 10 тисяч євро показана у декларації, як одноразовий подарунок.

 

За інформацією "Радіо Свобода", наприкінці 2017 року родина генпрокурора упродовж семи днів відпочивала на Сейшелах, де орендувала три вілли.

 

За даними журналістів програми «Схеми», зимова відпустка родини генпрокурора Луценка на Сейшелах коштувала щонайменше 52 тисячі євро, а не 10 тисяч, як він стверджує.

 

Відзначається, що Луценки (сам генпрокурор, його дружина – народний депутат Ірина, син Віталій і син Олександр із дружиною) орендували дві вілли з видом на океан в найдорожчому готелі Сейшелів Four Seasons Resort на острові Має. Відпочивала родина 8 ночей – з 3 по 11 січня 2018 року.

 

Згідно з сайтом готелю, наразі середня вартість добової оренди однієї такої вілли – 2648 євро.

 

 "Таким чином, восьмиденна оренда однієї вілли складає 21 тисячу 184 євро, двох – 42 тисячі 368 євро", - зазначають журналісти.

 

Також відзначається, що родина сплатила готівкою 10 тисяч 473 євро за додаткові послуги – такі як оренда гелікоптера (1 440 євро), витрати в магазині сувенірів (1 265 євро). Таким чином витрати на відпочинок родини Луценка склали більше 52 тисяч євро.