Російський військовий-диверсант Агеєв отримав 10 років в’язниці за тероризм

07:45, 26.01.2018
Російський військовий-диверсант Агеєв отримав 10 років в’язниці за тероризм

Віктор Агеєв із російської армії потрапив у полон на Луганщині (фото із соцмереж)

В Новоайдарському районному суді Луганщини винесли вирок російському військовому, який потрапив у полон бійців ЗСУ: Віктор Агеєв отримав 10 років в’язниці.

Про це повідомив адвокат Віктор Чевгуз у Facebook.

"Сьогодні росіянин Віктор Агєєв Новоайдарським районним судом Луганської області засуджений до 10 років позбавлення волі. Вчора у кримінальній справі росіянина Віктора Агєєва закінчилося судове слідство і відбулися судові дебати", – повідомив адвокат Віктор Чевгуз.

Засудили Віктора Агеєва за статею "участь у терористичній організації".

За словами адвока Віктора Чевгуза, російського військового Агеєва звинуватили у бойових діях на боці терористів "ЛНР", а також у незаконному зберіганні і носінні вогнепальної зброї та боєприпасів.

Чевгуз заявив, що 10 років позбавлення волі - це "надмірно суворим" покаранням. При цьому прокурори на суді просили про 12 років позбавлення волі.

"Ми оскаржимо цей вирок і з питань кваліфікації, і з міри покарання", – додав адвокат.




Нагадаємо, Віктор Агєєв потрапив у полон під час бою біля села Жолобок на Луганщині у червні 2017 року. У нього знайшли військовий квиток, виданий російською армією, але в армії РФ заявили, що контрактника Віктора Агеєє у них ніколи не було, а із обов’язкової строкової служби він звільнився за декілька місяців до цього.

Матері Віктора Агеєва дозволили зустрітися з сином в СІЗО Старобільська. За декілька днів мати Агеєва та мати Станісла Клиха, українського заручника Кремля, зробили спільну заяву та попросили Петра Порошенка та Володимира Путіна помилувати їх синів.