Прокурор-антимайданівець Головко розслідує злочини проти активістів Революції Гідності

10:46, 24.01.2018
Прокурор-антимайданівець Головко розслідує злочини проти активістів Революції Гідності

Павло Головко та його дружина Аліна - прокурори-антимайданцівці, які "перефарбувалися" після Революції Гідності (Наші гроші / фото із соцмереж)

Павло Головко у 2014 році представляви сторону обвинувачення у справах проти активістів Євромайдану, а зараз він працює в Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ, який розслідує саме злочини, вчинені владою, силовиками та тітушками проти активістів Революції Гідності.

Про це повідомляє видання "Наші гроші".

Журналісти нагадали, що прокурор Головко виступав проти активістів майдану Романа Тисівського і Едуарда Крижанівського.

"Суд проходив надзвичайно швидко. Не минало, мабуть, півтори хвилини, як люди виходили. Всіх - під одну печатку, і відправляли туди - на Лук’янівку", - розповів Крижанівський.

Нині Павло Головко працює старшим слідчим в Департаменті спеціальних розслідувань ГПУ, який займається саме розслідуваннями злочинів проти Майдану і Революції.

При цьому у своїй анкеті доброчесності цей прокурор зазначив, що не вчиняв дій, які компрометували б його або прокуратуру загалом і які б змусили сумніватися в його об’єктивності і незалежності.

Так само анкету заповнила і його дружина Аліна Головко, яка нині працює в Київській місцевій прокуратурі №6 (Печерський район).

Вона теж фабрикувала справи проти активістів у 2014 році.

Аліна Головко, тоді ще під дівочим прізвищем Мінчук, клопотала про тримання під вартою 72-річного пенсіонера Миколи Пасічника. Його затримали у Києві 22 січня і сильно побили.

"До самого вечора нас тримали роздягнутих, двері настіж, на вулиці - мороз. Аж на другу ніч нас привезли в суд. Суд був вночі. Я сидів за ґратами і кров на вусах обламував", - розповів про своє затримання Микола Пасічник.

Окрім того, Мінчук-Головко 25 січня просила суд взяти під варту іншого активіста - Василя Слівінського.

"Наші гроші" відзначають, що усі перелічені ухвали відсутні у відкритому Єдиному реєстрі судових рішень.