Міністр Данилюк просить звільнити очільника податкової Романа Насірова

17:30, 18.01.2018
Міністр Данилюк просить звільнити очільника податкової Романа Насірова

Роман Насіров досі обіймає посаду керівника ДФС України (Цензор.Нет)

Голова Міністерства фінансів Олександр Данилюк направив до Кабінету Міністрів подання про звільнення відстороненого через підозру в корупції очільника Державної фіскальної служби Романа Насірова.

Про це повідомляє "Українська правда".

"Так, я подав подання в КМУ на звільнення Романа Насірова. Вже рік як є порушення закону з боку Насірова і потрібно поставити крапку в цій історії", — сказав Данилюк.

Він додав, що конкурс на призначення нового голови має призначати Кабмін.

"Я сподіваюсь, що питання про звільнення Насірова Кабмін розглянуть найближчим часом, можливо, на наступному засіданні уряду", — сказав міністр.

Нагадаємо, Роман Насіров вважають причетним так званої "справи Онищенка". Роман Насіров підозрюється в скоєнні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України (зловживання службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки). Слідство вважає, що чиновник протягом 2015-2016 років, діючи в інтересах народного депутата Олександра Онищенка, дав керівникам регіональних і територіальних органів ДФС незаконну вказівку приймати необґрунтовані рішення про розстрочення податкового боргу трьом компаніям. Такими рішеннями державі завдано збитків на суму майже 2 млрд грн.