Депутат із Росії Затулін запропонував розірвати договір про визнання кордонів України

15:20, 14.01.2018
Депутат із Росії Затулін запропонував розірвати договір про визнання кордонів України

Кордон із Росією за 26 років так і не був демаркований

Костянтин Затулін із російської партії «Єдіная Росія» в Держдумі РФ запропонував денонсувати Договір про дружбу, співробітництво і партнерство між Росією і Україною в тій частині, де країни визнають територіальні кордони одна одної.

Про це інформує "Українська правда" з посиланням на російські ЗМІ.

"У другій статті Договору ми визнаємо територіальні межі України, а вона (Україна) - наші, на момент підписання та ратифікації цього документа. Підписавши Договір у 1997, а потім під час ратифікації у 1999 році Росія підтвердила, що вона вважає ... Крим і Севастополь частиною території України", - заявив Затулін.

"Наша трактування Договору полягає у тому, що наше визнання кордонів у цьому Договорі взаємопов'язане з темою Договору - дружба, співпраця і партнерство. Немає дружби, співпраці і партнерства - виникає привід до того, щоб сказати: "Значить, треба усі питання вирішувати заново, у тому числі і питання щодо кордонів", - додав він.

"Тому особисто я буду пропонувати і пропоную вже ..., що нам потрібно, зокрема у частині цього Договору його денонсувати - у частині, що стосується статті другої, а саме - визнання кордонів", - зазначив Затулін.

Варто відзначити, що Костянтин Затулін, підозрюваний у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України.

У серпні 2016 року генпрокурор Юрій Луценко назвав прізвища 18 російських військових чиновників, яким повідомили про підозру в організації гібридної війни з Україною. Ключовою особою в організації називали радника президента Росії Сергія Глазьєва.

У записі, який продемонстровала ГПУ, Затулін спілкується з Глаз'євим 28 лютого 2014 року щодо "фінансування правопорушень в Одеській і Харківській областях". У розмові йдеться також про фінансування загонів "казаків".