Гройсман пропонує зняти недоторканність з Парасюка

15:52, 12.01.2018
Гройсман пропонує зняти недоторканність з Парасюка

Володимир Гройсман виступає перед ветеранами металургійної галузі у Маріуполі.

Прем'єр Володимир Гройсман засуджує поведінку народного депутата Володимира Парасюка та вважає, що його треба позбавити недоторканності та притягнути до відповідальності.

 

Таку думку Гройсман висловив під час зустрічі з ветеранами підприємства "Азовсталь" у п’ятницю.

 

Зокрема, глава уряду відповів на запитання громадян, чому Парасюк і досі є нардепом.

 

"Це великий сором, коли людна, уповноважена від держави, дозволяє собі таку поведінку. Я хочу сказати що тут і слабкість в тому числі правоохоронної системи", - сказав Володимир Гройсман.

 

Прем’єр зазначив, що зняти депутатську недоторканність з Парасюка може Верховна Рада, але якби такі питання вирішував уряд та прем’єр, то їх б вже давно вирішили.

 

Як повідомляла «УМ», Парасюк неодноразово був причетний до скандалів із бійками. У вересні 2015 року він вдарив ногою співробітника СБУ Василя Пісного, який перебував при виконанні службових обов'язків.

 

У березні 2016 року, під час проведення акції на підтримку Надії Савченко, депутат зірвав прапор Росії з будівлі Генерального консульства у Львові.

 

Згодом в офісі українського телеканалу Парасюк зчепився з Олександром Вілкулом, бо йому не сподобалися слова Вілкула про війну на Донбасі і події Революції Гідності.

 

Також Парасюк спровокував напад на поліцейських на блокпосту поблизу Слов'янська. У нападі брали участь 40-45 осіб, в результаті інциденту постраждали 7 правоохоронців. Був у Парасюка і конфлікт із керівником УДО Валерієм Гелетеєм.

 

На початку грудня 2017 року Парасюк вдарив двох поліцейських в судовій залі під час оголошення рішення Апеляційного суду Маріуполя щодо запобіжного заходу підозрюваним у розбійному нападі двом колишнім добровольцям. За фактом побиття поліцейських депутатом відкрито кримінальне провадження.