У США розкуповують скандальний бестселер про хаос навколо Трампа

09:10, 06.01.2018
У США розкуповують скандальний бестселер про хаос навколо Трампа

Книга "Вогонь та лють: у коридорах Білого дому Дональда Трампа" стала бестселером у перші дні.

Книга журналіста Майкла Вулффа "Вогонь та лють: у коридорах Білого дому Дональда Трампа" відразу стала лідером продажів офлайн та онлайн-книгарень у США. Публікацію скандальної книги так і не змогли заборонити адвокати пана Трампа.

 

Про це повідомляють світові ЗМІ у ніч на суботу.

 

Автор книги стверджує, що був у Білому Домі і спілкувався з Трампом та десятками політиків та урядовців під час його першого року на посту президента США. У книзі Вулфф описує інтриги і хаос в адміністрації Трампа на основі 200 інтерв’ю.

 

Зокрема, автор пише про те, як Трамп не планував бути президентом США і був украй здивований своєю перемогою, про його інтимне життя та відсутність у нього відповідних знань та інтересу до посади очільника Білого дому.

 

Як зазначає The Guardian, автор книги написав про те, як Трамп сміявся з інтелектуальних недоліків власних синів та свого зятя Джареда Кушнера. У ній розповідається, як жінка Трампа Меланія плакала у ніч перед перемогою чоловіка на виборах і як колишній старший радник Трампа Стів Беннон назвав доньку Трампа Іванку та її чоловіка Джареда Кушнера – "Джаванкою" через їхню "легкість буття".

 

Також Стів Беннон називав "зрадницькою" зустріч сина Трампа з росіянами, які пропонували компромат на Гілларі Клінтон.

 

У книзі розповідається, як друзі і члени сім’ї Трампа його критикували, а медіамагнат Руперт Мердок назвав президента США "*** ідіотом" після того, як закінчив з ним телефонну розмову.

 

За даними автора, президент США не користується довірою свого оточення, адже його співробітники "кажуть, що він як дитина".

 

"У нього є необхідність у негайному винагородженні. Ця людина не читає, не слухає", - заявив Майкл Волфф в ефірі програми Today на NBC.

 

Водночас сам Трамп заперечує інформацію, подану у книжці. Зокрема, він написав у Twitter, що сенсаційна книга журналіста Вулффа "повна брехні".

 

"Я не надавав доступу до Білого Дому (навіть багато разів відмовляв) автору цієї фальшивої книги. Я ніколи не говорив з ним для книги. Вона повна брехні, хибних уявлень та джерел, яких не існує. Подивіться на минуле цього хлопця і подивіться, що станеться з ним і недбалим Стівом (мається на увазі Стів Беннон, екс-радник Трампа – Ред.)!", - написав Трамп.

 

Тоді як державний секретар Рекс Тіллерсон заявив, що ніколи не ставив під сумнів розумову придатність президента Дональда Трампа і має намір залишатися на своїй посаді протягом всього року.

 

В ексклюзивному інтерв'ю CNN пан Тіллерсон сказав: "У мене немає причин ставити під сумнів його розумову придатність".

 

Держсекретар США також спростував звинувачення в книзі Вольфа, що Трампу не вистачає уваги і він не може зосередитися на зустрічах з іноземними лідерами, іноді залишаючи їх на ранній стадії.

 

На фоні росту популярності книги, у Twitter поширили гумористичний пасаж, який замаскували під уривок з неї. У ньому розповідається, що після перемоги на виборах президента США Трамп вимагав і домігся створення Білим домом цілодобового каналу присвяченого горилам.

 

Нібито, щоб догодити Трампу, співробітники Білого дому зліпили до купи кілька документальних стрічок про горил, який транслювався до спальні Трампа із нашвидкоруч зібраної телевізійної вежі на галявині перед Білим домом. «Але Трамп все одно був незадоволений і жалівся, що "горили не б'ються», - написав невідомий автор.

 

Згодом це повідомлення отримало понад 15 000 ретвітів та 48 000 вподобань і його автор зізнався, що воно несправжнє.