Експертиза підтвердила правдивість голосів при переговорах Курченка та Саакашвілі

13:39, 29.12.2017
Експертиза підтвердила правдивість голосів при переговорах Курченка та Саакашвілі

"Плівки Саакашвілі-Курченко" пройшли українську експертизу (скріншот відео)

Український науково-дослідний інститут спеціальної техніки та судових експертиз СБУ підтвердив аутентичність голосів Сергія Курченка та Міхеіла Саакашвілі на записах перемовин про передачу коштів на фінансування акцій протексту в Києві.

Про це повідомила речниця Генерального прокурора Лариса Сарган.

"Українським науково-дослідним інститутом спеціальної техніки та судових експертиз СБУ проведено фоноскопічну експертизу, яка підтверджує аутентичність голосів на зафіксованих розмовах між М. Саакашвілі та С. Курченком. Слова та фрази, які їм належать, персоніфіковані у протоколі за результатами проведення негласного розшукового заходу", - написала вона.

При цьому Лариса Сарган зазначила, що у справі про фінансування "гаманцем" "сім’ї Януковича" Сергієм Курченком діяльності Міхеіла Саакашвілі та його прибічників в Україні, допитано близько 15 осіб.

Нагадаємо, Генеральний прокурор Юрій Луценко звинуватив Міхеіла Саакашвілі в отриманні від Сергія Курченка грошей на фінансування політичних акцій у Києві. Як доказ він представив записи розмов осіб, яких Юрій Луценко назвав Сергієм курченком, Міхеілом Саакашвілі, помічником Саакашвілі Северіоном Дангадзе, ім’я ще одного учасника розмови не називалося.

За фактом отримання грошей від Курченка проти Міхеіла Саакашвілі відкрили кримінальну справу за сприяння учасникам злочинних організацій. Міхеіл Саакашвілі вже втретє уник допиту в цій справі.

Як повідомляла "УМ", Юрій Луценко обіцяв відправити "плівки Курченка-Саакашвілі" на міжнародну експертизу.