Прем’єр Гройсман радить звільнитися керівнику Укроборонпрому Романову

13:08, 27.12.2017
Прем’єр Гройсман радить звільнитися керівнику Укроборонпрому Романову

Володимир Гройсман не бажає працювати із Романом Романовим і каже йому: "До побачення". (Фото Кабміну України)

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман порадив керівнику Укроборонпрому Роману Романову написати заяву на звільнення.

 

Про це пан Гройсман сказав під час засідання уряду в середу.

 

"На одному з минулих засідань уряду ми розглядали питання заборгованості Миколаївському судноремонтному заводу імені 61 комунара. Я дав доручення щодо погашення заборгованості перед колективом керівнику Укроборонпрому (Роману Романову - ред). Контрольний термін - 25 грудня. Заборгованість не погашена. Чув зворотню інформацію, що вони не можуть це зробити. Сьогодні підпишу подання на ім'я Президента, а раджу керівнику Укроборонпрому сьогодні звільнитись самостійно. Більше з вами працювати я не буду", - сказав прем’єр-міністр.

 

Гройсман також додав, що прийде новий керівник і знайде рішення для погашення заборгованості перед працівниками.

 

"Тому сьогодні я поставлю це питання і сподіваюся, що Президент швидко прийме рішення про звільнення людей, які не здатні виконувати функції, які на них покладені", - сказав глава уряду.

 

Прем'єр-міністр наголосив, що його доручення необхідно виконувати.

 

Зазначимо, що працівники ДП "Миколаївський суднобудівний завод" вже другий день блокують виїзд на Південнобузький міст у Миколаєві, вимагаючи зарплати, яку їм уряд пообіцяв виплатити до 25 грудня.

 

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман 13 грудня доручив керівництву Укроборонпрому погасити борги із зарплати миколаївським суднобудівникам до 25 грудня.

 

Проте, як повідомляла "УМ", в Укроборонпромі заявили, що виплата заробітної плати працівникам підприємства повністю залежить від Кабінету міністрів, який має ухвалити рішення щодо ракетного крейсера "Україна".

 

Адже, на їхню думку, заборгованість виникла через те, що з лютого 2015 року держава припинила відшкодовувати витрати заводу на утримання недобудованого крейсера "Україна". Самі ж вони погасити заборгованість заводчанам, яка наразі вже становить біля 62 млн грн, не можуть.