Юрій Луценко помилявся конфліктуючи з НАБУ

08:12, 27.12.2017
Юрій Луценко помилявся конфліктуючи з НАБУ

Юрій Лценко під час інтерв'ю центральним телеканалам.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко і директор Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник прийшли до єдиної думки, що публічне зведення рахунків є помилкою.

 

Про це Луценко розповів в інтерв'ю українським телеканалам, показаному в ніч на середу.

 

"Ми зустрілися з паном Ситником буквально днями, після його повернення з США. Ми обговорили ситуацію і спільно прийшли до того, що було помилкою публічно зводити рахунки. Заяви НАБУ, що їм перешкоджають, інші речі, в тому числі, з мого боку ", - сказав Генпрокурор.

 

Луценко нагадав, що направив до Верховної Ради пропозиції щодо змін до законів, які, на його думку, є "неадекватними".

 

"Наприклад, набір нелегальних агентів на відкритих конкурсах. Але це закон, і якщо він неправильний, то його змінюють, а не порушують", - вказав він.

 

Серед іншого Генпрокурор наголосив, що власники тих рахунків, на які виводилися кошти з ПриватБанку і які, за попередньою інформацією, були знайдені детективним агентством Kroll і іншими структурами, обов'язково отримають підозри незалежно від їх прізвищ.

 

"Нагадаю, мова йде про 180 млрд грн ймовірних коштів, які були виведені з банку, і до сьогоднішнього дня ні ПриватБанк, ні Нацбанк, ні слідство не встановили, де знаходяться ці кошти, через довгі процедури міжнародних запитів. Kroll і інші іноземні партнери зробили це набагато швидше", - сказав пан Луценко.

 

Генпрокурор зазначив, що з нетерпінням очікує офіційний звіт Нацбанку перед слідством, і після цього, на його думку, буде "короткий шлях до підозр".

 

"Хто б не був власником, бенефіціаром цих рахунків - він отримає підозру. Можу чітко про це сказати. Чиє б прізвище там не стояло", - заявив керівник ГПУ, якому закидають таємні домовленості з мільярдером Ігорем Коломойським.

 

Утім, Луценко підкреслив, що на посаді Генпрокурора не раз доводив, що для нього навіть "прізвища його колишніх товаришів не є принциповими".

 

Нагадаємо, активи екс-власників банку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова на 2,5 мільярда доларів заарештують по всьому світу.

 

Як повідомляла «УМ», конфлікт між СБУ і ГПУ з одного боку та НАБУ і САП – з іншого розгорівся під час спроби останніх викрити в корупції першого заступника голови Державної міграційної служби Діну Пімахову.

 

Генпрокурор Юрій Луценко назвав методи НАБУ неприпустимими, детективів НАБУ обраними без конкурсу, а техніку, яку вони використовують, – незаконною.

 

У свою чергу глава НАБУ Артем Ситник слова Луценка спростував. Також із заявою з цього приводу виступило американське ФБР.