Олександр Аваков святкуватиме в Італії без електронного браслета

14:50, 26.12.2017
Олександр Аваков святкуватиме в Італії без електронного браслета

Олександр Аваков зможе звично поїхати на свята до Італії завдяки суддям.

Солом'янський районний суд Києва ухвалив повернути закордонний паспорт і зняти  електронний браслет стеження сину міністра МВС Арсена Авакова Олександру.

 

Про такий передноворічний подарунок для Авакова-молодшого повідомляє з посиланням на джерела у правоохоронних органах видання «Українська правда» у вівторок.

 

За словами джерела, відповідне рішення суд ухвалив на засіданні ще 22 грудня.

 

У суді прокуратура клопотала про продовження особистих зобов'язань, але суд задовольнив клопотання лише частково – син міністра МВС має з'являтися до слідчого чи в суд за першим викликом, але отримав назад документи для виїзду за кордон.

 

Ще до цього рішення суду Олександр Аваков клопотав у слідчих про дозвіл виїхати до Італії до 14 січня 2018 року і отримав його. Відтак, судячи з усього, він відзначатиме новорічні свята на Апенинському півострові.

 

Раніше в грудні суд скасував рішення про арешт майна сина Авакова.

 

Як повідомляла «УМ», 7 листопада на Олександра Авакова вдягли електронний браслет. НАБУ проводила обшуки у сина міністра внутрішніх справ у провадженні про розтрату держкоштів при закупівлі рюкзаків для Нацгвардії Міністерством внутрішніх справ.

 

Зокрема, детективи НАБУ затримали 3 осіб: сина міністра МВС Олександра Авакова, екс-заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та Володимира Литвина, який у 2014 році керував ІТ-компанією "Turboseo". Їм було оголошено підозру.