У Запоріжжі обшукали домівки чиновників: заступник мера втік через вікно

15:41, 21.12.2017
У Запоріжжі обшукали домівки чиновників: заступник мера втік через вікно

Оперативники з київського СБУ і слідчі прокуратури з Харкова обшукали чиновників Запоріжжя.

Слідчі Харківської обласної прокуратури і оперативники столичного управління СБУ проводять близько 100 обшуків за різними адресами місць проживання чиновників міськради і облради у Запоріжжі в четвер. Заступник мера Анатолій Пустоваров під час обшуку вистрибнув у вікно і втік.

 

Про це повідомляють у прес-служби прокуратри Харківщини і окремі ЗМІ з посиланням на управління СБУ в Києві.

 

Зокрема, запорізькі ЗМІ повідомляють, обшуки проводяться в будинку заступника мера Запоріжжя Анатолія Пустоварова, його помічників, а також у заступника голови Запорізької облради Владислава Марченка.

 

Наразі відомо, що Пустоваров утік від правоохоронців, які здійснюють слідчі дії, через вікно свого будинку. Він нібито встиг вислизнути від правоохоронців і втекти у бік Горлівки Донецької області.

 

Водночас, як повідомила прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик, обшуки проходять "за кількома десятками адрес".

 

"Слідчими прокуратури Харківської області проводиться судове розслідування за частиною 5 статті 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинені в особливо великих розмірах або організованою групою – ред.), - сказала пані Дубовик.

 

І додала, що всі обшуки санкціоновані судами, а про їх результати повідомлять згодом. Підозрюваних у справі поки немає.

 

Водночас голова парламентської фракції "Об’єднання "Самопоміч" Олег Березюк заявив, що арештувано керівника Запорізької облорганізації  "Самопомочі", заступника голови облради Владислава Марченка.

 

"Він заарештований Харківською прокуратурою і Київським СБУ, які напряму контролюються адміністрацією Президента. Репресії у цій країні набирають обертів!" – цитує Березюка прес-служба "Самопомочі". 

 

 За словами адвоката Сергія Барбашина, Марченка везуть до Харкова для вручення повідомлення про підозру. Також арештовано керівника фракції «Самопоміч» у міськраді Запоріжжя Дарину Трухан.

 

Міський голова Запоріжжя Володимир Буряк, у свою чергу, заявив, що обшуки у чиновників на роботі міської влади не позначилися: "Міська виконавча влада працює у штатному режимі. Щойно провів щотижневу апаратну нараду, на якій обговорювали прийняття життєзабезпечення міста. Представники правоохоронних органів виконують свою роботу, проводять слідчі дії".

 

У столичному СБУ неофіційно повідомили декільком ЗМІ, що слідчі дії проводяться за місцем проживання, в робочих кабінетах силовиків немає. Загалом одночасно проводиться близько 100 обшуків за різними адресами.

 

За неофіційними даними, СБУ, на відміну від прокуратури, підозрює запорізьких високопосадовців і їхніх помічників не в корупції, а у можливих зв'язках зі структурами, які фінансують бойовиків «ДНР», а також передачі закритої інформації на непідконтрольну Україні територію.