У Харкові арештували на два місяці соратника Медведчука Андрія Лесика

11:35, 16.12.2017
У Харкові арештували на два місяці соратника Медведчука Андрія Лесика

Андрій Лесик під час арешту на Луганщині.

Підозрюваний у сепаратизмі голова Харківського осередку організації "Український вибір" Віктора Медведчука, колишній депутат міськради Андрій Лесик арештований  без права застави на два місяці і перебуватиме в СІЗО Харкова до 6 лютого.

 

Відповідний запобіжний захід – утримання під вартою Лесику обрав Київський райсуд Харкова у п’ятницю ввечері.

 

"Суд відправив на два місяці у СІЗО без застави - до 6 лютого 2018 року - затриманого в Луганській області екс-депутата Харківської міськради VI-VII скликань Андрія Лесика, повноваження якого були припинені достроково", - зазначила журналістам прес-секретар прокуратури Віта Дубовик.

 

Раніше колишньому депутату Харківської міськради VI-VII скликань від партії "Відродження" Лесику було оголошено підозру у ч. 2 ст. 110 КК України - "посягання на територіальну цілісність і недоторканність України особою, яка є представником влади".

 

Зазначимо, що Андрій Лесик був затриманий і доставлений до суду 15 грудня.

 

За словами помічника Лесика Геннадія Соколова, той перебував на стаціонарному лікуванні у Луганській області і був затриманий, коли "відпросився, щоб привітати цивільну дружину з днем ​​народження і приїхав до неї".

 

За даними прокуратури, докази провини Лесика є, також він тривалий час перебував у розшуку і переховувався від правоохоронців.

 

Лесик - глава Харківської організації "Український вибір" Віктора Медведчука. Під час сесій Харківської міськради він неодноразово демонстрував проросійську позицію, говорячи про конфлікт на Донбасі.

 

За даними попереднього розслідування по лінії СБУ, будучи депутатом, вказана особа здійснювала заклики до зміни меж території держави. Він закликав громадян, зокрема, в Одесі, блокувати транспортні розв'язки з метою перешкоджання пересуванню по місту військових і поліції, провести незаконний референдум, не підкорятися законної державної влади.

 

9 травня 2017 року на Меморіалі Слави в Харкові Лесик з'явився з георгіївською стрічкою. В результаті сталася бійка між проукраїнськими активістами і їх опонентами.

 

17 травня 2016 року депутати Харківської міськради позбавили Лесика депутатського мандата за "дії всупереч позиції партії, дешевий популізм і самопіар". 26 грудня 2016 року Дзержинський райсуд Харкова відмовився скасувати рішення міськради.