Адвокат Януковича спростовує, що екс-президент писав листа з прохання ввести російські війська в Україну

20:55, 13.12.2017
Адвокат Януковича спростовує, що екс-президент писав листа з прохання ввести російські війська в Україну

Віталій Чуркін демонструє лист Януковича в ООН (REUTERS)

Адвокат Віталій Сердюк переконує, що Віктор Янукович ніколи не писав листа до Володимира Путіна з проханям ввести російські війська до України.

Захисник в суді про державну зраду Віктора Януковича переконує, що головний доказ сторони звинувачення проти його підзахисного, не може існувати.

Про це повідомляє УНІАН.

Віталій Сердюк на суді представив лист від прокуратури Росії, отриманий в порядку міжнародного правової допомоги, в якому йдеться про те, що ні Рада Федерацій і Федеральні збори, ні адміністрація президента Путіна не отримували від Віктора Януковича лист з проханням ввести війська в Україну.

Сторона обвинувачення назвала докази невинуватості Віктора Януковича нікчемними, бо вже писала до російської прокуратури в рамках міжнародної правової допомоги про лист Януковича до Путіна про введення військ, однак відповіді не отримала.

У той же час, представлений прокурорами лист, який є в матеріалах справи, отримали слідчі із матеріалів Ради безпеки ООН.

Нагадаємо, покійний представник Росії в Радбезі ООН Віталій Чуркін демонстрував листа під час засідання. Такими діями він легалізував документ, запевнив спеціальний представник України в ООН Юрій Сергеєв.

Документ додали до матеріалів засідання. Його копію витребували українські слідчі.

Як повідомляла "УМ", на суді про державну зраду Віктора Януковича дали свідчення Арсен Аваков та Арсеній Яценюк. Їх викликала сторона обвинувачення.