Близько 355 тисяч українців за півроку скористалися безвізом із Європою

11:56, 11.12.2017
Близько 355 тисяч українців за півроку скористалися безвізом із Європою

За період безвізового режиму на 10% збільшилася кількість українців, які поїхали до Європи за новими правилами (ілюстрація із відкритих джерел)

За біометричними паспортами без оформлення віз до країн Шенгенської зони в’їхало понад 355 тисяч українців. Найбільше перетинало кордон із польщею та Румунією. Найпопулярніший транспорт серед «безвізівців» - автомобілі.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба.

"Сьогодні рівно півроку, як громадяни України вільно користуються правом безвізових поїздок до країн Європейського Союзу, за виключенням Великої Британії та Ірландії і включаючи чотири шенгенські держави – Ісландію, Ліхтенштейн, Норвегію та Швейцарію. Всього з початку дії безвізу з країнами ЄС співробітники Держприкордонслужби на кордоні оформили 355 тисяч громадян України, які подорожуючи скористалися перевагами спрощеної системи", - інформують прикордонники.

Серед "безвізівців" найпопулярніший - наземний траспорт.

"227 тисяч наших співвітчизників подорожували автомобілями і залізницею,  більше 128 тисяч українців використовували для подорожей авіаційний транспорт, а незначна кількість громадян прямували через морські пункти пропуску", - зазначає прес-служба ДПСУ.

Зазначається, що в рамках безвізового режиму з країнами ЄС найбільше українці прямували через кордон з Польщею та Румунією – майже 90 тисяч та 65 тисяч осіб відповідно. Відмітимо, що загалом спільний кордон з ЄС перетнули 64% безвізовиків.

Завдяки тому, що українські прикордонники отримали доступ до баз даних Інтерполу в 126 міжнародних і міждержавних пунктах пропуску, вони виявили майже 2 тисячі розшукуваних осіб, 657 паспортних документів та 198 викрадених транспортних засобів, звітують в Державній прикордонній службі.

Нагадаємо, 11 червня вступила в дію Угода про безвізовий режим між Україною та Європейським союзом.

Як повідомляла "УМ", протягом перших 12-ти годин дії безвізу новими правила перетину кордону скористалися 5 тисяч українців.