На Донбасі загинули понад 2,7 тисячі захисників України

21:00, 06.12.2017
На Донбасі загинули понад 2,7 тисячі захисників України

Президент Петро Порошенко під час прем'єри фільму "Кіборги".

Понад 2750 українських військовослужбовців загинуло на Донбасі від початку конфлікту в 2014 році і до сьогодні.

 

Такі офіційні дані оприлюднив Президент Петро Порошенко на прем'єрі фільму "Кіборги" у Києві в середу ввечері.

 

"Понад 2750 українських військових, зокрема майже 2,4 тис. зі складу Збройних сил України, віддали своє життя за те, щоб Україна була збережена. За кожен клаптик рідної землі", - заявив Порошенко.

 

Президент зазначив, що щойно повернувся з Яворівського полігону на Львівщині, де разом із американськими партнерами передавав новітнє озброєння і технології Збройним силам України.

 

"Мені надзвичайно приємно було почути слова американського генерала, який сказав: "Пане Президенте, я хотів би, щоб ви знали – у Яворові ми більше навчаємось від вас, ну принаймні точно не менше, ніж ви від нас", - зазначив глава держави.

 

Він підкреслив, що це "є ще одним визнанням професійності наших Збройних сил".

 

 

Президент також наголосив, що сьогоднішня прем’єра фільму про українських воїнів – один із найкращих способів привітати національні Збройні сили.

 

За його словами, фільм "Кіборги" створювався у співпраці з бійцями АТО, які допомагали знімальній групі відчути реальність війни, і саме в цьому - сила стрічки.

 

«Назва «кіборги», якою наші вороги - агресори і окупанти - хотіли нас образити, навпаки стала синонімом патріотизму, мужності і стійкості українського воїна. Це слово назавжди увійде в історію українського війська. Так само, як і Донецький аеропорт», - заявив глава держави.

 

Порошенко подякував команді на чолі з режисером Ахтемом Сеїтаблаєвим, яка працювала над картиною, і зауважив, що унікальність їхньої роботи важко переоцінити.

 

Як повідомляла "УМ", Олег Скрипка разом з іншими українськими музикантами представив до Дня ЗСУ пісню та відео "Марш Нової Армії".