Луценко неприємно вразив ФБР США

17:02, 05.12.2017

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник стверджує, що у Федеральному бюро розслідувань США були неприємно вражені висловами Генпрокурора Юрія Луценка про незаконну співпрацю відомств.

 

Про це пан Ситник сказав у коментарі "Радіо Свобода", перебуваючи у США, на Глобальному форумі з повернення активів у вівторок.

 

Він зазначив, що йому, як і представникам ФБР США, було дуже неприємно, коли Генпрокурор Юрій Луценко  "жбурнув камінь у їх бік", вказавши на незаконну роботу агентів НАБУ і їх співпрацю з "іноземними агентами".

 

"Думаю, вони відреагують роз'ясненням щодо того, що відбулось, яка форма нашої співпраці і що ця співпраця повністю відповідає вимогам як національного законодавства України та США, так і міжнародному законодавству", - розповів директор НАБУ.

 

І додав: "Заяви Генпрокурора свідчать про те, що ми дуже близько до кінця (боротьби з корупційною системою - ред.). Чи дійдемо ми до нього, це – питання політичної волі і нашої волі особистої".

 

Як повідомляла «УМ», генпрокурор Юрій Луценко заявив, що весь апарат агентів НАБУ станом на сьогоднішній день є поза законом, а під час роботи вони використовують контрабандну техніку, а також незаконно співпрацюють з "іноземними агентами".

 

При цьому, Луценко стверджує, що між ГПУ та НАБУ немає війни.

 

У вівторок стало відомо, що Луценко проігнорував відкриття Глобального Форуму з повернення активів у США, присвячений чотирьом країнам, у тому числі Україні, куди був запрошений разом із представниками НАБУ та САП.