Юрій Луценко проігнорував запрошення на форум із повернення активів у США

12:03, 05.12.2017
Юрій Луценко проігнорував запрошення на форум із повернення активів у США

(Фото: Facebook Наталії Седлецької)

Генеральний прокурор України Юрій Луценко не прибув до США на Глобальний форум із повернення активів, однією з центральних тем якого буде повернення українських активів і на якому був присутній міністр юстиції США Джефф Сешнс. 

Про це повідомляє журналістка "Радіо Свобода" Наталя Седлецька.

Україну на вступній сесії форуму замість Луценка офіційно представляє посол України в США Валерій Чалий.

Ще три держави - Нігерія, Шрі-Ланка й Туніс - повернення активів до яких розглядатиметься на форумі, представлені на найвищому рівні. Делегації очолюють генеральні прокурори та міністри юстиції, які беруть участь у головній панелі на відкритті заходу. 

Директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник та керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький також були присутні в залі, але поза сценою.

"Цікава історія також трапилась з заступниками, яких Луценко нібито делегував замість себе, але які також в буквальному сенсі "не доїхали" на відкриття", - пише Седлецька на сторінці в Facebook.

5 грудня до участі в форумі має приєднатися заступник генерального прокурора Євген Єнін.

"Через те, що нібито йому не відкрили вчасно візу, замість нього на відкриття вперед відправили іншого заступника генпрокурора, Дмитра Сторожука. За моєю інформацією, він навіть вилетів з Києва до Вашингтона ще в суботу, але... не долетів. Просто не сів на літак на стиковці в Стамбулі", - заявила Седлецька..