Адвокат Януковича приніс до суду бруківку і «коктейлі Молотова»

16:04, 04.12.2017
Адвокат Януковича приніс до суду бруківку і «коктейлі Молотова»

Віталій Сердюк дістав у суді пляшки з невідомою речовиною.

Адвокат Віктора Януковича Віталій Сердюк приніс на розгляд справи Майдану бруківку, бейсбольні бити і пляшки з нібито "коктейлями Молотова" до Печерського райсуду Києва у понеділок.

 

Про це повідомляють журналісти з-зали суду.

 

Прокурори, які просять суд про спеціальне досудове розслідування у справі про розстріл учасників Майдану, викликали поліцію до зали суду.

 

Тоді як Сердюк пояснив, що приніс бруківку, бейсбольні бити і "коктейлі Молотова", щоб провести "експеримент" і продемонструвати суду, що протест на Майдані мирним не був.

 

Прокурори заявили, що це порушення в судовому засіданні, а дані речі можуть становити загрозу і чинити тиск на суд. Вони також наголосили, що бруківка і бити – не ті, що були на Майдані у 2014 році.

 

Слідчі поліції вилучили предмети, які приніс Сердюк, і мають встановити склад речовини у пляшках.

 

Якщо справу кваліфікують як адміністративну – то адвокату можуть присудити штраф, а якщо як кримінальну – то й позбавлення волі до 3 років

 

У понеділок суд досліджував відеодокази Януковича, який проходить у справі як підозрюваний. Адвокати наполягають, що підозру колишньому президенту не вручали, і наполягають на відеовключенні Януковича.