У Львові позначили на карті «народні республіки» ЛНР і ДНР

19:39, 30.11.2017
У Львові позначили на карті «народні республіки» ЛНР і ДНР

Скандальна карта із "кордонами" ОРДЛО на форумі у Львові.

Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка подав заяву до Служби безпеки України з вимогою розслідувати факт, що трапився під час відкриття Безпекового форуму у Львові в четвер, 30 листопада. Зокрема, на карті форуму фейкові ДНР і ЛНР були позначені як «народні республіки».

 

Про це повідомляє прес-служба Львівської облдержадміністрації.

 

Зокрема, Синютка «висловив публічне обурення щодо ознакування на карті України невизнаних народних республік і вважає, що це елемент гібридної війни, який може дестабілізувати ситуацію».

 

«У мене запитання до організаторів форуму. Ми у Львові на такій важливій конференції, і я вважаю, що сьогодні це провокативна річ щодо запрошених спікерів. Я був здивований, коли у Львові продавалась символіка Донецької і Луганської областей, але коли сьогодні на Безпековому форумі на екрані написано «Народні республіки Донецька і Луганська», я вважаю, що це є елемент гібридної війни, спрямований проти України, для того, щоб дестабілізувати ситуацію у регіоні», - обурився пан Синютка.

 

За його словами, ворог робитиме руками своїх шпигунів та агентів все, щоб вкладати в голову людям, аби вони змирилися з окупацією української землі.

 

І додав: «Служба безпеки України повинна дати дуже чітку оцінку, бо, на мою думку, це посягання на суверенітет і територіальну цілісність нашої держави».

 

Як повідомили у прес-службі ОДА, Синютка вже подав заяву до Служби безпеки України з вимогою розслідувати факт, що трапився під час відкриття Безпекового форуму у Львові. Очільник області наполягає на проведенні перевірки і притягненні до відповідальності причетних осіб.

 

В облуправлінні СБУ у Львівській області зазначили, що проведуть перевірку інформації, викладеної в заяві голови Львівської ОДА і їй «буде надано оцінку відповідно до чинного законодавства».