Син депутата Богдан Попов опинився під домашнім арештом через розбій (фото)

18:05, 29.11.2017
Син депутата Богдан Попов опинився під домашнім арештом через розбій (фото)

Богдан Попов каже, що грабував магазин нібито "на спір".

Оболонський районний суд Києва обрав сину народного депутата Ігоря Попова, 14-річному Богдану Попову, запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном до 29 січня.

 

Відповідне рішення оголосила суддя Людмила Шестоковська у середу.

 

При цьому, суд не задовільнив клопотання прокуратури про запобіжний захід Попову-молодшому у вигляді тримання під вартою.

 

Як ідеться в ухвалі судді, прокуратура не довела, що м’якший запобіжний захід нестиме ризики перешкоджання Поповим-молодшим розгляду даного провадження.

 

 

Згідно з ухвалою, Богдан має цілодобово перебувати за місцем свого постійного проживання в Києві та за першим викликом з’являтися до слідчого, прокурора або судді.

 

 

Батько хлопця, народний депутат Ігор Попов заявив журналістам після судового засідання, що задоволений рішенням суду, оскільки побоювався, що суд може стати на сторону прокуратури і взяти під варту його сина.

 

За словами Попова, він не буде подавати апеляцію на ухвалу суду.

 

У свою чергу представниця Київської місцевої прокуратури №5 зауважила, що прокуратура не задоволена рішенням суду і подасть апеляцію впродовж 5 днів з моменту проголошення ухвали.

 

Як повідомляла «УМ», 27 листопада депутат від "Радикальної партії Олега Ляшка" Ігор Попов повідомив, що його 14-річний син скоїв злочин.

 

Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "розбій" за фактом збройного пограбування сином Ігоря Попова та ще одним підлітком продуктового магазину на київській Оболоні.

 

За даними правоохоронців, хлопці, погрожуючи продавцю зброєю, заволоділи сумою у розмірі 2500 гривень. Неповнолітніх затримали "на гарячому". У них вилучили предмет, схожий на пістолет, чорні балаклави та рукавички чорного кольору.

 

У середу, перед засіданням суду Ігор Попов заявив, що достеменно не знає мотивів, які спонукали його 14-річного сина Богдана піти грабувати магазин у Києві 26 листопада. І додає, що син казав про "вплив і спір".