Павло Клімкін звинуватив владу Росії у гуманітарній катастрофі на Донбасі

07:35, 20.11.2017
Павло Клімкін звинуватив владу Росії у гуманітарній катастрофі на Донбасі

Павло Клімкін вчергове закликав міжнародну спільноту протидіяти Росії. (Міністерство закордонних справ України / Facebook)

Міністр закордонних справ Павло Клімкін під час безпекового форуму в Канаді звинуватив владу Кремля у гуманітарній та екологічній катастрофах у регіоні, а також закликав посилити тиск на Росію.

Про це повідомляє "Укрінформ".

«На Донбасі зараз панує майже гуманітарна та екологічна катастрофа, оскільки значна кількість вугільних шахт – затоплені, водо- та електропроводи стають ціллю обстрілів, однак росіяни не реагують, оскільки вони задіяні у контрабанді, "чорних" та "сірих" операціях у регіоні», - сказав Клімкін.

Павло Клімкін закликав міжнародну спільноту посилити тиск на Росію через гуманітарну катастрофу та загрози екологічних лих.

«Нам слід виявляти більше солідарності і чинити на Росію більше політичного тиску більшою кількістю санкцій, однак спільної позиції із цього приводу немає», - зазначив міністр.

За його словами, гібридна війна, що Росія веде проти Західного світу, вимагає «координованої відповіді на протидію цим загрозам».