Путін вперше публічно поговорив із Захарченком та Плотницьким про звільнення заручників

07:38, 16.11.2017
Путін вперше публічно поговорив із Захарченком та Плотницьким про звільнення заручників

Володимир Путін зателефонував щодо обміну заручниками (ЕРА/UPG)

Президент Росії Володимир Путін телефонував до очільників «Л/ДНР» Олександра захарченка та Ігоря Плотницького, щоб обговорити на прохання свого кума Віктора Медведчука питання звільнення заручників із проросійськими терористами.

Про це повідомляє прес-служба Кремля.

Телефонна розмова відбулася ввечері в середу, 15 листопада, зазначив прес-секретар президента Росії.

За словамидмітіря Пєскова, Володимир Путін підтримав пропозицію свого кума, представника України на мінських переговорах, Віктора Медведчука про масштабний обмін утримуваними особами з обох сторін.

"Захарченко та Плотницький в цілому підтримали цю ініціативу", - повідомив Пєсков.

У Службі безпеки України підтримали переговори щодо звільнення заручників, які провів президент Росії із очільниками проросійських терористів на окупованій частині Донбасу.

При цьому в СБУ застерігають від політичного піару на темі звільнення заручників.

"Служба безпеки Україна вітає будь-які кроки російської влади щодо розблокування процесу звільнення заручників. Вважаємо, що приєднання очільника російської православної церкви Кирила до спільних зусиль глав усіх світових конфесій в рамках реалізації ініціативи Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій сприятиме якнайшвидшому поверненню додому кожного із заручників", - ідеться в повідомленні прес-служби СБУ.

Представниця України в гуманітарній підгрупі Тристоронньої контактної групи щодо врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко повідомила, що українська сторона "давно готова обміняти всіх,кого дозволяє українське законодавство , аби забрати підтверджених українців".

"У гуманітарній підгрупі закликала негайно розблокувати звільнення заручників , адже вже 14 довгих місяців немає жодного звільненого. Але ми не підемо на шантаж і не можемо відпустити на волю тих, хто жодним чином не підпадає під дію Мінських угод",— сказала Геращенко.

Вона зазначила, що на окупованій частині Донбасу в полоні перебуває понад 150 українців.